Statystyki odwiedzin

mod_vvisit_counterTen miesi?c417
mod_vvisit_counterPoprzedni miesi?c478
mod_vvisit_counterWszystkie215750

Majwka PCM GarczynW sobot?, 12 maja 2012 r. uczestniczyli?my w pikniku majowym zorganizowanym przez Komisj? Mi?dzyzak?adow? NSZZSolidarno?? Pracownikw O?wiaty i Wychowania Ziemi Ko?cierskiej. Spotkanie integracyjne cz?onkw zwi?zkuSolidarno?ci, sympatykw i osb towarzysz?cych mia?o miejsce na terenie Powiatowego Centrum M?odzie?y w Garczynie ko?o Ko?cierzyny.

Udana impreza, mimo nieco ch?odnej aury, na ?wie?ym powietrzu trwa?a od godz. 15.00 do 19.30. Rozpocz?li?my od konsumpcjismacznego kurczaka z ro?na. Gwo?dziem programu i wielk? atrakcj? okaza?o si? strzelanie do tarczy sportowej z karabinku sportowego (kbks) i pistoletu Walther P99 QA. Odbywa?o si? ono pod czujnym okiem cierpliwego i do?wiadczonego instruktora z O?rodka Szkolenia Policji w Gda?sku. Potem rozgrzewali?my si? aktywnie w grach i zabawach sportowych. W mi?dzyczasie posilali?my si? kie?baskami przy ognisku. Wszystkim smakowa?a wy?mienita dro?d?wka przygotowana przez Urszul? Werr? z Wielkiego Kli?cza. Uczestnikom przygrywa? zesp? muzyczny (rwnie? z W. Kli?cza) w sk?adzie Andrzej Wencki (klarnet) i Stanis?aw Kozikowski (akordeon). Skoczne rytmy i znane melodie w wykonaniu znakomitego duetu porywa?y do ta?ca na ?onie natury. Ponad czterdziestu w pe?ni zrelaksowanych uczestnikw spotkania wrci?o do domw z mnstwem przyjemnych wra?e? i niezapomnianych prze?y?.

Nale?? si? s?owa podzi?kowania organizatorom tej po?ytecznej rekreacyjnej imprezy, a zw?aszcza Przewodnicz?cemu Grzegorzowi Urowskiemu i Celinie Drozdowskiej.

Galeria zdj??:Majwka w PCM Garczyn.